Ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα

by sidagi.gr
470 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
50 γραμμάρια μανιτάρια
Τρεις ντομάτες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
Φετα τριμμένη όσο θέλετε
Αλάτι
Πιπέρι
Ένα λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το με θρυμματισμένη φέτα και φρέσκια σαλάτα

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ενώ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

Σερβίρετε με θρυμματισμένη φέτα και  σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα