Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ριζότο με γαρίδες και κάρυ

Ριζότο με γαρίδες και κάρυ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σουσαμόλαδο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
2 κούπες καφέ τσαγιού μικρές γαρίδες κατεψυγμένες


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά μαζί τον αρακά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σουσαμόλαδο και  σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι μαζί με τον αρακά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά