Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ριζότο με γαλοπούλα και παρμεζάνα

Ριζότο με γαλοπούλα και παρμεζάνα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα φουαντρέ
2 λίτρα ζωμό κότας
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
150 γραμμάρια μανιτάρια κουμπιά
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας
150 γραμμάρια μανιτάρια ενιόκι
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.

Όταν δούμε ότι τα μανιτάρια αρχίζουν να βγάζουν υγρά, σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.

Ρίχνουμε αυτά τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά