Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
4 ποτήρια ζεστό νερό
παρμεζάνα
1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι
2 ντομάτες τριμμένες
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα Φρανκφούρτης
450 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.

Προσθέτουμε κομμένες πιπεριές και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα μαζί με την ψιλοτριμμένη ντομάτα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.

Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα.
Σε άλλο σκεύος βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 7 λεπτά και σουρώνουμε.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά