Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψαρονέφρι με θυμάρι και πατάτες

Ψαρονέφρι με θυμάρι και πατάτες



Υλικά

Για 2-4 άτομα:

3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml  κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Tο ψαρονέφρι είναι πλούσιο σε  φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνη B1!Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι και τι θυμάρι.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει. Συνοδεύουμε με τις πατάτες.
 
Για τις πατάτες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις πατάτες. Δεν τις τηγανίζετε, τις σοτάρετε μέχρι να πιάσουν γύρω- γύρω μια μικρή κρούστα.
Όταν όλες οι πατάτες έχουν γυαλίσει καλά τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μην σας φοβίζει το υλικό δεν θα βγουν γλυκές οι πατάτες , η ζάχαρη θα καραμελώσει.

Τις ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σβήνετε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνετε μέσα το σαφράν, ανακατεύετε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Ανοίγετε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το λάδι.
Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη σπάσουν.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.2
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά