Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές

Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο
4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.

Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.  Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. Σερβίρετε με ρύζι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά