Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πολύχρωμο ρύζι

Πολύχρωμο ρύζι



Υλικά

Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι

Μία πιπεριά κόκκινη

Μία πιπεριά κίτρινη

Ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

3-4 φυλλαράκια μαϊντανό

Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για τρία λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.

 

Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε  νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

 

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά