Πίτσα με σως αλφρέντο και κοτόπουλο

by sidagi.gr
653 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική
1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψητό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου προαιρετικά
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, συν λίγο ακόμα για το πασπάλισμα
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
56 γραμμάρια ψιλοκομμένη παρμεζάνα (1/2 φλιτζάνι)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο ή άσπρο πιπέρι
καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
112 γραμμάρια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (1 φλιτζάνι)
6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και χορταστική πίτσα για όλη την παρέα με απλά υλικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του  φούρνου.
Λιώστε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο σε σκόνη, σκόνη κρεμμύδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ενώ ανακατεύουμε δυνατά, σιγά-σιγά ρίχνετε στην κρέμα και το γάλα. Ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι  να βγάλει  φουσκάλες ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το μείγμα να βράσει απαλά για 20 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι στη συνέχεια το επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Για την πίτσα
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, τεντώστε και να διαμορφώσει τη ζύμη πίτσας σε 20 – 22 εκ κύκλο, δημιουργώντας παράλληλα ένα παχύ εξωτερικό φλοιό.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα ταψί για πίτσα και μεταφέρουμε τη ζύμη στο αλευρωμένο ταψί.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα  Alfredo πάνω από τη ζύμη. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώστε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Πασπαλίστε με το τεμαχισμένο κοτόπουλο, τότε ρίξτε υπόλοιπη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε από πάνω ομοιόμορφα με το τυρί μοτσαρέλα.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον. Αλείφουμε την εξωτερική κρούστα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε με μια πρέζα σκόνη σκόρδο και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 14 – 16 λεπτά, μέχρι να κρούστα είναι χρυσή. Βγάζετε από το φούρνο, γαρνίρουμε πάνω ομοιόμορφα με πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα