Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πιλάφι με χοιρινό και αρακά

Πιλάφι με χοιρινό και αρακά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)
½ κιλό χοιρινό, προτιμότερο από μπούτι, κομμένο κομματάκια 3-4 εκ.
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κομματάκια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και το κρέας για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια αγκιναροσαλάτα!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.4
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά