Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια

Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
2 καλαμάρια καθαρισμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)


 

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι (γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Δυναμώνουμε την εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το καλαμάρι.

Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά