Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πικάντικο ριζότο

Πικάντικο ριζότο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καυτερή)
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κύβο λαχανικών
2 φλιτζάνια ρύζι

 
 


 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί, τον κύβο λαχανικών. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.

Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί  το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε τακτικά.

Προς το τέλος ρίχνετε το τυρί κρέμα,  αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι  μαλακώσει ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά