Πέρκα σισιλιέν

by sidagi.gr
504 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό πέρκα σε φιλέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ζουμερό ψάρι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και ελιές

Βάζουμε τα φιλέτα πέρκας σε ένα ταψί.
Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από τα φιλέτα.
Πάνω από τα φιλέτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Ψήνουμε α φιλέτα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου.

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα