Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πέρκα παπιγιότ με πιπεριές και ελιές

Πέρκα παπιγιότ με πιπεριές και ελιές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 πέρκα φιλέτο (1000 γραμμάρια)
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά ζουλιέν
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια κάππαρη
100 γραμμάρια ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σουπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε την πέρκα σε χονδρές φέτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα σπαράγγια, τις ελιές καθαρισμένες, την κάππαρη, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).

Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με τα κομμάτια της πέρκας, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα. Βάζετε το κάθε κομμάτι πέρκας σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τα σπαράγγια με τις πιπεριές από πάνω και τις φέτες λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.


Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
Ψήστε για 25 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες στον ατμό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά