Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πέρκα λεμονάτη

Πέρκα λεμονάτη



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 κομμάτια φιλέτο πέρκας (300 γραμμάρια το καθένα)
50 γραμμάρια γαλέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
50 γραμμάρια βούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν της παρμεζάνας.
Τα βάζουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο γκριλ στους 180 βαθμούς  για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα.
Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά