Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πέννες με σάλτσα αντζούγιας

Πέννες με σάλτσα αντζούγιας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

αλάτι χοντρό
16 φιλέτα αντζούγιας
500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
λίγο ελαιόλαδο


Για τη σάλτσα με αντζούγιες
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι κόκκινο
λίγο ζάχαρη
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 αντζούγιες

 


 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Κρατάμε 2 ποτήρια νερό από το βρασμό, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
 

Για τη σάλτσα με αντζούγιες

Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε τις αντζούγιες μάζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
 
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αντζούγιες και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
 
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
 
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
 
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά