Πέννες με σάλτσα αντζούγιας

by sidagi.gr
737 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

αλάτι χοντρό
16 φιλέτα αντζούγιας
500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα με αντζούγιες
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι κόκκινο
λίγο ζάχαρη
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 αντζούγιες

 

Εκτέλεση:

Γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Βράζουμε τις πέννες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Κρατάμε 2 ποτήρια νερό από το βρασμό, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
 

Για τη σάλτσα με αντζούγιες

Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε τις αντζούγιες μάζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
 
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αντζούγιες και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
 
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
 
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
 
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα