Κατηγορίες
Διατροφή
Δημοφιλείς Συνταγές
Πέννες με σάλτσα αντζούγιας
Υλικά
Για 2-4 άτομα
αλάτι χοντρό
16 φιλέτα αντζούγιας
500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα με αντζούγιες
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι κόκκινο
λίγο ζάχαρη
5 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 αντζούγιες
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που λέει το πακέτο.
Κρατάμε 2 ποτήρια νερό από το βρασμό, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
Για τη σάλτσα με αντζούγιες
Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε τις αντζούγιες μάζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αντζούγιες και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
Βαθμολογήστε την συνταγή
Youtube videos
Απολαύστε το για πρωινό και για ένα εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
...Μάθετε το μυστικό! Και δημιουργείστε στη κουζίνα τραγανές πατάτες για όλη την οικογένεια!...
Δείτε ένα έξυπνο tip για να καθαρίσετε τα βραστά αυγά μέσα σε 1 λεπτό!!! Δοκιμάστε το!
...Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σος για να γαρνίρετε τις μπριζόλες σας
...Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε δοκιμάστε μια νέα συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς...
Αν είστε λάτρεις του σκόρδου τότε αυτή η μακαρονάδα θα σας ξετρελάνει!
...Με αυτό το frosting καλύπτουμε μάφινς, cup cakes, κέικς και ότι άλλο θέλουμε. Αν θέλουμε να το...
Πρωτοτυπήστε αυτό το Πάσχα ετοιμάζοντας ένα τέλειο τσουρέκι με έντονη γεύση και χρώματα!...
- 1 από 16
- ››