Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πέννες με σάλτσα αγκινάρας

Πέννες με σάλτσα αγκινάρας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

6 φέτες μπέικον καπνιστό
1 σκελίδες σκόρδο
1⁄4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
500 γραμμάρια πέννες
5 μεσαίες αγκινάρες (μόνο τις καρδιές)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα


 

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας μας ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις αγκινάρες, ,τις ντομάτες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πέννες για 10  λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά