Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παπαρδέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό

Παπαρδέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό



Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό παπαρδέλες

Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο


 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κρέας. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρεατάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες παπαρδέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο και κατακορύφως βάζουμε το κρέας και πικάντικη σάλτσα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά