Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παέγια

Παέγια



Υλικά

Έξι ποτηράκια ρύζι

Μισό κιλό σουπιές ή καλαμαράκια

250 γραμμάρια γαρίδες μικρές

250 γραμμάρια μύδια

Δύο πράσινες πιπεριές

Ένα κρεμμύδι

Ένα σκόρδο

Σαφράν

Λάδι

Αλάτι

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κρεατικά διάφορα κρεατικά κομμένα σε κομματάκια


 

Εκτέλεση

Αφήνουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια για περίπου δέκα λεπτά.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές που κόψαμε σε μικρά κομματάκια. Λίγο αργότερα προσθέτουμε τις σουπιές, τα καλαμάρια και τα θαλασσινά, που τηγανίζονται όλα ώσπου να μαλακώσουν για να βγάλουν το ζουμί, πάντοτε σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέστε τα κρεατικά, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

 

Ρίχνουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε για κάθε ποτήρι ρύζι και δύο ποτήρια νερό. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί πολύ σιγά, ώσπου να απορροφηθεί το νερό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά