Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Osso buco με πολέντα

Osso buco με πολέντα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το osso buco
4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
3 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 πελτές ντομάτα
Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τον πουρέ πολέντα
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι κόκκους πολέντας (σιμιγδάλι καλαμποκιού ή αλλιώς πολέντα)
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα


 

Εκτέλεση

Για το osso buco
Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ πολέντα.

Για τον πουρέ πολέντα
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Γρήγορα  ρίχνετε τη πολέντα και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να ενωθεί με το νερό.
Χαμηλώστε τη θερμότητα σε χαμηλό για να σιγοβράσει, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30 λεπτά.

Τέλος προσθέτετε για γεύση το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι ανακατεύοντας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά