Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ντομάτες γεμιστές με φακές και ρύζι

Ντομάτες γεμιστές με φακές  και ρύζι



Υλικά

Για 6-8 ατομα

8 μεγάλες ντομάτες για γεμιστά
8 κουταλιές σούπας φακές
8 κουταλιές σούπας ρύζι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό ψιλοκομμένο πράσο
2 κλαδιά ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
3 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές και το ρύζι, ξεχωριστά να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές και με προσοχή αφαιρούμε τη σάρκα της ντομάτας με ένα κουταλάκι.  Βάζουμε τις ντομάτες στο ταψί.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το εσωτερικό της ντομάτας, το πράσο και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλατοπίπερο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 - 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις ντομάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους  180 βαθμούς σε ταψάκι που έχουμε στρώσει ένα λαδόχαρτο ψησίματος.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά