Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Νηστίσιμο χταπόδι με φακές

Νηστίσιμο χταπόδι με φακές



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 μέτριες ντομάτες σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα καφέ λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1/2 κούπας  καφέ λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια φακές χοντρές
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες


 

Εκτέλεση

Προτιμείστε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι περίπου 2 κιλών. Πλένετε καλά το χταπόδι και βράστε το σε νερό που να το σκεπάζει με το ξίδι και το κρασί, για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τις φακές μαζί με τα κρεμμύδια σε 2 κούπες νερό, 30 λεπτά περίπου.

Στραγγίστε το χταπόδι, κόψτε το σε κομμάτια κι αραδιάστε τα σ' ένα πήλινο σκεύος ή πυρέξ.
Ρίχνετε τις φακές μαζί με το ζουμί που έβρασαν.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να μείνει με το λάδι του.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά