Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι

Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι



Υλικά

Για 2 άτομα

2 μοσχαρισια μπριζόλες
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό πουλερικών λιωμένο σε 200 γραμμάρια νερού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις δύο μπριζόλες  και τις αλατοπιπερωνουμε. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε με φρέσκο βούτυρο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.

Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι. Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες απο το τηγάνι και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά