Μπαρμπούνι παπιγιότ με φρέσκα μυρωδικά

by sidagi.gr
606 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 μπαρμπούνια, περίπου 180-200 γραμμάρια το καθένα καθαρισμένα
1 ματσάκι θυμάρι
1/2 φλιτζάνι (120 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 χυμό λεμονιού (περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένα, σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)

Εκτέλεση:

Λαχταριστό μπαρμπούνι στο φούρνο ψητό στη λαδόκολλα με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια καθαρίστε τα μπαρμπούνια και τα γεμίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίστε εσωτερικά με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα.

Βάζετε το κάθε μπαρμπούνι σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τις πιπεριές, λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
Ψήστε για 15 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα