Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπακαλιάρος κατσαρόλας

Μπακαλιάρος κατσαρόλας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
750 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα


 

Εκτέλεση

Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
Προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για μισή ώρα.

Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε το με τη πάπρικα. Τοποθετήστε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε.
Τεμαχίστε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τοποθετήστε τα και αυτά στο τηγάνι.

Αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά  μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.6
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά