Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μοσχαρίσια εσκαλόπ αλα κρεμ με πουρέ κουνουπιδιού

Μοσχαρίσια εσκαλόπ αλα κρεμ με πουρέ κουνουπιδιού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 λεπτά εσκαλόπ
Μισή κουταλιά αλεύρι
10 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρ

Για τον πουρέ κουνουπιδιού
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη γραβιέρα
 



 


 

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομματάκια τα εσκαλόπ, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με βούτυρο και αφήνουμε να ροδίσει από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με κονιάκ. Βγάζουμε τα εσκαλόπ από το τηγάνι και βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει μια βράσει περιχύνουμε τα εσκαλόπ. Τέλος σερβίρουμε τα εσκαλοπ με τη σάλτσα τους και τον πουρέ από κουνουπίδι.

Για τον πουρέ κουνουπιδιού
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση. το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
 
Πολτοποιούμε το κουνουπίδι με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά