Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μοσχάρι κρασάτο

Μοσχάρι κρασάτο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1200 γραμμάρια μοσχάρι ( κιλότο ή κόντρα)
 
4 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες καθαρισμένες
 
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
 
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών ( κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο)
 
4 φλυτζάνια ζωμός πουλερικών ή λαχανικών
 
1 κουτάλι σούπας βούτυρου
 
1 κουτάλι σούπας νισεστέ
 
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το κρασί, το σκόρδο, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας, το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσουμε ζεστό.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει. Προσθέτουμε και το νισεστέ ώστε να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε στη σάλτσα λίγο βούτυρο και την ανακατεύουμε καλά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά