Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαριναρισμένος σολομός με σως teriyaki και ρύζι

Μαριναρισμένος σολομός με σως teriyaki και ρύζι



Υλικά

Για 2-4 άτομα


Για τη σως teriyaki
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Για τον σολομό
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
4 φιλέτα φρέσκα σολομού
Ρύζι με μπρόκολο για γαρνιτούρα
Σως teriyaki

Για τη γαρνιτούρα με το ρύζι
1 κούπα ρύζι σπυρωτό
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Φτιάξτε λαχταριστό σολομό μαριναρισμένο με σως teriyaki και γαρνίρετε με ρύζιΓια τη σως teriyaki
Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Για τον σολομό
Τοποθετήστε την πλευρά με την  σάρκα του σολομού  στο μπολ  με την σως teriyaki και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον  σολομό από την πλευρά του δέρματος επάνω στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3 λεπτά. αναποδογυρίζετε και  ψήνουμε για 6-8 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένος σας αρέσει.

Για τη γαρνιτούρα με το ρύζι
Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τον σολομό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά