Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μανιτάρια φρικασέ

Μανιτάρια φρικασέ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους, πορτομπέλο, σαμπινιόν
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, το άσπρο και το πράσινο μέρος
250 γραμμάρια μαρούλι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίστε, πλένετε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόψτε τα σε κομμάτια. Ζεματίστε τα κρεμμυδάκια και στραγγίστε τα.

Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή εστία για 30 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπήστε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώσπου να πάει παντού.
Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο, μπορείτε να περιχύσετε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετέ το ζεστό. Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά