Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και αγκινάρες

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και αγκινάρες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας σε νερό
600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
5 ντονατίναι κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, τις αγκινάρες, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.

Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα ζυμαρικά  ζεστά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη φέτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά