Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μακαρονάδα με ντοματίνια και σκόρδο

Μακαρονάδα με ντοματίνια και σκόρδο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση


 

Εκτέλεση

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό και το βασιλικό, ντοματίνια ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και να δώσει γεύση στα μακαρόνια.

Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.6
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά