Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαγκίρι, φρέσκο κρητικό ζυμαρικό

Μαγκίρι, φρέσκο κρητικό ζυμαρικό



Υλικά

Μισό κιλό μαλακό αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
Τρεις κουταλιές λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Ανθότυρο για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα μέρη και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο, πρώτα σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και μετά σε τετραγωνάκια. Βράζουμε τα μισά από αυτά σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τα άλλα μισά σε ζεστό λάδι στο τσικάλι με τα βραστά και τα ανακατεύουμε. Το μαγκίρι πρέπει να είναι λίγο ζουμερό και το σερβίρουμε με ξυσμένο ανθότυρο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά