Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαγειρίτσα Θεσσαλίας

Μαγειρίτσα Θεσσαλίας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό συκωταριά αρνίσια πλυμένη και ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε στη συκωταριά την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα μαζί με το αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά