Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λυθρίνι παπιγιότ με βραστές πατάτες και μαϊντανό

Λυθρίνι παπιγιότ με βραστές πατάτες και μαϊντανό



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 λυθρίνια καθαροσμένα (400 γραμμάρια το καθένα)
Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
8 φρέσκα κλωναράκια μαϊντανού
100 γραμμάρια βούτυρο
Βραστές πατάτες baby
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού
4 x 80cm κομμάτια αλουμινόχαρτο και 4 x 60εκ κομμάτια λαδόκολλα
 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ξεπλύνετε τα ψάρια μέσα και έξω με κρύο νερό. Στεγνώστε τα λυθρίνια με απορροφητικό χαρτί. Χαράξτε τα σε τρία σημεία το κάθε ψάρι.
Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζετε από ένα φύλλο λαδόκολλας. Τοποθετήστε το κάθε λυθρίνι μέσα σε κάθε φύλλο λαδόκολλας. Ρίχνετε πάνω σε κάθε ψάρι τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και λίγο βούτυρο.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε σε πουγκί τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο το κάθε ψάρι.
Ψήνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 έως 15 λεπτά Μπάρμπεκιου ψάρια, με κλειστό κάλυμμα, για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Σερβίρετε με βραστές πατάτες, μαϊντανό και φέτες λεμονιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά