Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λιγκουίνι με ξύσμα λεμονιού και γαρίδες

Λιγκουίνι με ξύσμα λεμονιού και γαρίδες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό μακαρόνια λιγκουίνι
12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
Ξύσμα από μισό λεμόνι
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)


 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά