Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λιγκουίνι με χτένια

Λιγκουίνι με χτένια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

16 μεγάλα χτένια (περίπου 1 1/2 κιλό)
1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε φέτες (λευκό και πράσινο μέρος τα κρατάμε χωριστά)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένη (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1/8 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο  
1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
250 γραμμάρια λιγκουίνι


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά σε ζεστό νερό.
Βγάζετε τα χτένια από το ψυγείο, και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τα λευκά κομμάτια κρεμμύδι, την σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το σησαμέλαιο, το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε τα χτένια.
Πασπαλίζουμε με το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε τα χτένια περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφορά χτένια σε ένα πιάτο, και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Κρατήστε το τηγάνι στη φωτιά.
Χτυπάμε τη σάλτσα και πάλι, και την ρίχνουμε το στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι τις σάλτσα βράσει και πήξει ελαφρά (περίπου 45 δευτερόλεπτα.)
Στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τα λιγκουίνι με τα χτένια σε κάθε πιάτο και περιλούστε με τη σάλτσα από το τηγάνι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά