Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λιγκουίνι με πέστο, γαρίδες και ντοματίνια

Λιγκουίνι με πέστο, γαρίδες και ντοματίνια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη μακαρονάδα
½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σάλτσα πέστο
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Για τη σάλτσα πέστο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για τη μακαρονάδα
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά.
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το πέστο, λίγο αλάτι. Βράζετε σε σιγανή για 5 λεπτά και μετά ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά