Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λιγκουίνι με γαριδές και λεμόνι

Λιγκουίνι με γαριδές και λεμόνι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γραμμάρια σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο

 


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με νερό ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βράζουμε τα λιγκουίνι για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
Ραντίζουμε τα λιγκουίνι με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάνε.

Μουσκεύουμε λίγο το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το νερό του.
Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του το σαφράν, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λιγκουίνι με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά