Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαζάνια με σπανάκι, ρικότα και ντομάτα

Λαζάνια με σπανάκι, ρικότα και ντομάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία λαζάνια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βάζο + 1 φλιτζάνι (4 φλιτζάνια) μαρινάρα ή σάλτσα ντομάτας
280 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
450 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ρικότα
340 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνια)  τυρί cottage
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ρυθμίστε τη σχάρα. Ψεκάστε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ.
Ξεπαγώστε το σπανάκι ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, ανθότυρο, τυρί cottage και το μαϊντανό. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι, πιπέρι
Προσθέστε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και αρωματικά.

Συγκεντρώστε το λαζάνια: Ρίξτε τη μισή σάλτσα στο τηγάνι. Στη συνέχεια απλώστε χιλοπίτες και στην κορυφή προσθέστε το μισό μίγμα τυριών και σπανακίου. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Τέλος συμπληρώστε την υπόλοιπη σάλτσα και το τυρί μοτσαρέλα.

Καλύψτε το λαζάνια σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Το τυρί πρέπει να ροδίσει και να βγει αφρώδες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


 


Βαθμός δυσκολίας:
0

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά