Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα

by sidagi.gr
515 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

6 φύλλα λαζάνια άβραστα
3 συσκευασίες κατεψυγμένο σπανάκι πλυμένα και χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι άπαχο τυρί ρικότα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας έτοιμη εμπορίου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1  φλιτζάνι άπαχο τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Εύκολη και απλή συνταγή για το μεσημεριανό σας

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το σπανάκι, ρικότα και τη κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Στο πάτο ενός πυρέξ 20 x 20 εκ. ρίχνετε τη μισή ποσότητα από την σάλτσα ντομάτας και απλώνετε να πάει παντού.

Τοποθετήστε δύο φύλλα λαζάνια πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά τα υλικά λαζάνια και μείγμα από σπανάκι, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα