Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λαδερά φασολάκια με πατάτες

Λαδερά φασολάκια με πατάτες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
αλάτι- πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένουμε.
Αν είναι πλατιά τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν  πλένουμε με άφθονο νερό τα φασολάκια και τις πατάτες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, τις πατάτες, το αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά