Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά πατάτας

Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά πατάτας



Υλικά

Για τις κροκέτες

500γρ. μπακαλιάρο παστό

1 φλιτζάνι μπεσαμέλ σφιχτή

2 κρόκους αβγών

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

 

Για το πανάρισμα

1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό

λίγο αλεύρι

λίγη φρυγανιά τριμμένη

 

Για τη σκορδαλιά

300γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ξίδι

χυμό από ½ λεμόνι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι


 

Εκτέλεση

Μια άλλη εκδοχή του κλασσικού μπακαλιάρου!

Αποβραδίς βάζετε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό να ξαρμυρίσει. Ενδιάμεσα θα του αλλάξετε νερό 2-3 φορές ακόμη. Τον στραγγίζετε και τον ψιλοκόβετε.

Φτιάχνετε τις κροκέτες: Βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αβγών και τους ρίχνετε στο ψάρι. Προσθέτετε την μπεσαμέλ και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτετε τη φρυγανιά και ανακατεύετε.

Αφήνετε το μίγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά πλάθετε με αυτό κροκέτες σε σχήμα κυλινδρικό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη και τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Φτιάχνετε την σκορδαλιά: Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνετε σε ξύλινο γουδί. Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο και τα δουλεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ το λάδι με το ξίδι και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σερβίρετε τις κροκέτες μπακαλιάρου ζεστές, συνοδεύοντας με λίγη σκορδαλιά πατάτας.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά