Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κριθαράκι με αρακά και παρμεζάνα

Κριθαράκι με αρακά και παρμεζάνα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο προαιρετικά
1 ¼ κούπες κριθαράκι
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ουγκιά τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Μαύρο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε ανακατεύοντας το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι αρωματικά, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε, για περίπου 5 λεπτά. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το κριθαράκι και να γίνει  τρυφερό, 10 έως 12 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά, παρμεζάνα, και μαϊντανό. Αφήστε τον αρακά να μαγειρευτεί για 3 -4 λεπτά ανακατεύοντας.
Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά