Κριθαράκι με αρακά και παρμεζάνα

by sidagi.gr
954 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο προαιρετικά
1 ¼ κούπες κριθαράκι
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ουγκιά τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας με απαλή γεύση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε ανακατεύοντας το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι αρωματικά, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε, για περίπου 5 λεπτά. Προσεκτικά προσθέστε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το κριθαράκι και να γίνει  τρυφερό, 10 έως 12 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά, παρμεζάνα, και μαϊντανό. Αφήστε τον αρακά να μαγειρευτεί για 3 -4 λεπτά ανακατεύοντας.
Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα