Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουνουπίδι ογκρατέν

Κουνουπίδι ογκρατέν



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κουνουπίδι
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, με βραστό νερό , ρίχνετε το κουνουπίδι και το αφήνετε να μέχρι να μαλακώσει και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Κατόπιν το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα.

Για τη μπεσαμέλ, σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύετε για 5 λεπτά και ύστερα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μισό κασέρι.
Περιχύνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι. Το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και τα βάζετε στο γκριλ να ροδίσουν για 30 λεπτά.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.6
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά