Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουνουπίδι γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1,5 κιλό κουνουπίδι
3 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βγάζουμε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια που τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνουμε το κουνουπίδι το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 25-30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά