Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουνέλι ψητό με μουστάρδα

Κουνέλι ψητό με μουστάρδα



Υλικά

Για 4 άτομα

 

1 μεγάλο κουνέλι
100 γρ. φρέσκο μπέικον
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κλωνάρια θυμαριού
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα κρέμα μαγειρικής
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

 


 

Εκτέλεση

 

Ανοίγουμε καλά το κουνέλι, κόβουμε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια, το αλατίζουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

 

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και το μπέικον σε κύβους. Ρίχνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κουνέλι, το κρεμμύδι, το μπέικον, τα κλωνάρια θυμαριού και το ψήνουμε για 30’. Το ραντίζουμε συχνά με το ζουμί του και με μερικές κουταλιές ζεστό νερό.

 

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C, προσθέτουμε λίγη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ ακόμη. σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη κρέμα. Βγάζουμε το κουνέλι. Περνάμε το ζουμί από την σήτα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα μέχρι να δέσει, βράζοντας το μείγμα για 3’.

 

Σερβίρουμε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά