Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουνέλι μπρεζέ με κόκκινο κρασί και φασκόμηλο

Κουνέλι μπρεζέ με κόκκινο κρασί και φασκόμηλο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κουνέλι 11/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
3 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1  ματσάκι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
μερικά φύλλα φασκόμηλου
περίπου 2/3 από μπουκάλι κόκκινο κρασί
Συκωτάκια από το κουνέλι ή κοτόπουλου
περίπου 2/3 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
Αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το κουνέλι κομμένο σε κομμάτια και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με όλα τα αρωματικά ανακατεύοντας καλά για 3 λεπτά περίπου.
Σ’ αυτό το σημείο προσθέστε λίγο αλάτι και το κόκκινο κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Ανοίξτε το καπάκι και προσθέτουμε το συκωτάκια που έχετε ψιλοκομμένο πριν.

Ανακατέψτε τα σε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα κομμάτια του κουνελιού να μαλακώσουν για  45 λεπτά.
Εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι το κρέας του κουνελιού.
Στη συνέχεια προσθέστε στο κουνέλι τις ελιές χωρίς κουκούτσι μετά από τα πρώτα 30 λεπτά. Πριν σερβίρετε ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με ρύζι ή πατάτες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά