Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουνέλι με σως γιαουρτιού

Κουνέλι με σως γιαουρτιού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά μουστάρδα
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας διάφορα μυρωδικά(κατά προτίμηση θυμάρι και βασιλικός)
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών(αφαιρούμε τα κουκούτσια)
½ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες,αν δεν ξέρουμε,ζητάμε από το χασάπη,να το κάνει.

Πλένουμε καλά με άφθονο νερό τις μερίδες του κουνελιού για να καθαρίσει το κρέας,να φύγουν τα αίματα.

Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή σε ένα μακρόστενο πλαστικό μπολ με ξίδι και νερό.

Αφήνουμε το κουνέλι να μαριναριστεί μέσα στο ξίδι για μια ώρα τουλάχιστον.

Όσο περισσότερο μείνει, τόσο το καλύτερο.

Μπορείτε μάλιστα να ξεκινήσετε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ και να αφήσετε το κουνέλι μέσα στο ξίδι κατά τη διάρκεια της νύχτας, φυλλάσοντας το μπολ στο ψυγείο.

Αφού μαριναριστεί, το κουνέλι, το στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις μερίδες κουνελιού και τις σοτάρουμε.

Φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και μόλις ροδίσουν τις γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε ρίχνοντας το λευκό κρασί.

Τέλος,βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό, ίσα-ίσα να σκεπάζει το κρέας, προσθέτουμε το μισό θυμάρι και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοβράσει για 60 λεπτά.

Στη διάρκεια του χρόνου αυτού, καθαρίζουμε τις ελιές αφαιρώντας τα κουκούτσια.

Αμέσως μετά σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει τις ζεματάμε(δεν τις βράζουμε) για 2-3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Στο σημείο αυτό, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι ρίχνοντας και τα υπόλοιπα μυρωδικά για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη γεύση στο φαγητό.

Αφήνουμε το κουνέλι να βράσει με τις ελιές και τα μυρωδικά για 15 λεπτά ακόμη.

Μόλις τελειώσει ο χρόνος βρασμού, βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις ελιές και τις μερίδες του κουνελιού και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Στη σάλτσα από το κουνέλι που έχει μείνει στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά μουστάρδα και το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει σε λίγο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη σάλτσα, περιχύνουμε τις μερίδες του κουνελιού και το σερβίρουμε.

Έχουμε φτιάξει ένα πολύ ωραίο πιάτο για 4-6 άτομα.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 130 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά