Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο σχάρας με σως τσένταρ

Κοτόπουλο σχάρας με σως τσένταρ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμάριών
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σως τσένταρ
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
1 1/2 κούπα γάλα
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα και παρμεζάνα και σως τσένταρ.

Για την σως τσένταρ
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο επίσης σε χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει τελείως προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το χτυπητήρι. Αφήνουμε για 2 λεπτά στην φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο βούτυρο και το αλεύρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτό.

Βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως και προσθέτουμε άλλη μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ανακατεύουμε ξανά και κάνουμε το ίδιο μέχρι να προσθέσουμε όλο το τσένταρ. Προσθέτουμε τέλος αλάτι και πιπέρι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά