Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο



Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1 κοτόπουλο ολόκληρο 1 1/2 κιλό
2 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
Λίγο πιπέρι ολόκληρο
5-6 γαρίφαλα
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
10 κόκκοι μπαχάρι
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1, ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Καθαρίζομυε τα κρεμμυδάκια και με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε από ένα σταυρό στο πάνω και στο κάτω μέρος του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια  τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.

Πλένουμε το κοτόπουλο το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για 20 λεπτά. Μόλις το κοτόπουλο βράσει καλά ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 - 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με ρυζάκι και αρακά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά