Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο ογκρατέν

Κοτόπουλο ογκρατέν



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους χτυπημένους
μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
500 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 πατάτες κομμένες σε φέτες


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το αλεύρι το βούτυρο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι.
Το βράζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.

Το αποσύρουμε απ τη φωτιά ρίχνουμε το τυρί και τ ανακατεύουμε προσθέτουμε τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες σε λαδωμένο ταψί σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο ακόμη μια στρώση πατάτες περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά  μέχρι να ροδίσει.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά